Kopřivový čaj se nejčastěji užívá při léčbě nachlazení, bolesti hlavy a dalších problémů s trávením. Může také pomoci snížit horečku a zlepšit imunitní systém. Obsahuje vitamíny A, C a K, minerály jako železo a hořčík a také antioxidanty.
-
Levandule lékařská (Lavandula officinalis)
Levandule lékařská má především desinfekčním a uvolňujícím účinky. Vonné oleje a levandulové esence se těší oblibě v aromaterapii a parfumérství.
-
Řebříček obecný (Achillea millefolium)
Bylinka se k tomuto účelu využívá i dnes a významné je také její působení na trávicí soustavu. Řebříček obecný má hořkou chuť právě díky látkám, které podporují tvorbu žluči, napomáhají trávení a mírní křeče.
-
Řebříčkový čaj – recept, použití, léčivé účinky
Řebříčkový čaj se užívá při potížích s trávením, žaludečních kolikách, nechutenství, při průjmu a nadýmání. Čaj můžete aplikovat také při léčbě močových cest, krvácivých stavech nebo k tišení kašle.
-
Máslo s medvědím česnekem – recept
Máslo z medvědího česneku je skutečná delikatesa, která skvěle chutná na čerstvém pečivu nebo steaku.
-
Růže šípková (Rosa canina)
Šípky obsahují velké množství vitamínu C, proto pití čaje pravidelně je výbornou prevencí před nachlazení nebo problémy s močovým měchýřem.