Mátový sirup jen tak nebo na zažívání

Blog post

Mátový sirup působí příznivě na zažívací trakt a ulevuje od žaludečních potíží a navíc je velmi chutný. Pokud si ho tedy chcete uchovat po celý rok, sirup je ideální formou, jak si ho budete moct mátu dopřát kdykoliv.

Co budete potřebovat:

2 šálky cukru
voda
nadrobno nakrájené lístky máty
tmavé skleničky

Jak na to:

Vodu, mátu a cukr povařte 5 minut v přikrytém hrnci. Nechte 15 minut stát a poté rozlijte do tmavých skleniček.

Užití mátového sirupu:

Mátový sirup je ideální na problémy se zažíváním nebo jenom tak jako osvěžující šťáva. Máta se používá pouze krátkodobě kvůli dopadu na krevní obraz a mátu nesmí užívat citlivější jedinci či kojící ženy.

Máta Peprná – další recepty a informace

Předchozí příspěvek Další příspěvek
Inline
Inline