Kostivalová mast

Kostivalová mast stejně tak jako kostivalová tinktura pomáhá na zlomeniny, výrony, podvrtnutí a jiná zranění, urychluje hojení, eliminuje bolest a otoky. Mast ocení proto především sportovci, ale i v běžné domácnosti najde své uplatnění. Kostivalová mast je praktickým pomocníkem na většinu běžných úrazů.
Co budete potřebovat:
100 g očištěného, jemně nasekaného čerstvého kořene kostivalu
500 ml za studena lisovaného olivového oleje
50 g včelího vosku
dózy s víčkem
Jak na to:
Kostivalový kořen společně s olivovým olejem zahřívejte za stálého míchání po dobu 30 minut. Teplota by neměla přesáhnout 70 ºC. Získanou tekutinu přeceďte, vraťte do hrnce a přidejte k ní včelí vosk. Ten nechte kompletně rozpustit a na závěr tekutou mast rozlijte do malých dóz. Po vychladnutí je zavíčkujte a kostivalová mast je na světě.
Kostivalovou mast lze také připravit delším prohříváním, které zajistí, že se z bylinky uvolní ještě více léčivých látek:
- den – 6 hodin prohřívání
- den – 4 hodiny prohřívání
- den – 2 hodiny prohřívání
Užití:
Kostivalová mast napomáhá ústupu bolesti a otoku, lepšímu hojení ran, regeneruje tkáně, sliznice a okostnice.
Nanáší v tenké vrstvě na postižené místo.
Maximální trvanlivost domácího produktu je 1 rok.