Pesto z medvědího česneku – recept

Blog post

Pesto z medvědího česneku neboli pesto medvědí najde v kuchyni pestrou školu uplatnění. Hodí se k těstovinám, na steaky, ryby nebo jen tak na chleba.

Co budete potřebovat:

hrst listů medvědího česneku
piniové oříšky
150 ml olivového oleje
parmazán

Jak na to:

Hrst listů medvědího česneku umyjeme a nasekáme nadrobno. Poté rozmixujeme společně s trochu (asi 20 g) slunečnicových jader nebo piniových oříšků, 150 ml olivového oleje a můžeme přidat i parmazán. Dochutíme solí, případně citrónovou šťávou a výsledné pesto plníme do sklenic. Pokud pesto zalejeme olivovým olejem, vydrží v lednici půl roku.

Užití:

Pesto se skvěle hodí na těstoviny nebo jen tak na chleba.

Česnek medvědí – další recepty a informace

5/5 - (19 votes)
Předchozí příspěvek Další příspěvek