Mátový sirup na chřipku a nachlazení

Blog post

Máta má silné dezinfekční účinky, působí proti choroboplodným zárodkům a uvolňuje podrážděné svaly a sliznice. Hodí se tedy skvěle při léčbě chřipky a nachlazení.

Co budete potřebovat:

500 g cukru
500 ml vody
lístky máty (60 g)
šťáva z 1 citrónu

Jak na to:

Cukr nasypte do vody a přiveďte k varu, dokud se nerozpustí. Do směsi přidejte lístky máty a nechte opět přejít do varu. Po 1 hodině sirup sceďte a přidejte šťávu z citrónu. Přelijte do uzavíratelné láhve.

Užití:

proti chřipce a nachlazení
užívejte až třikrát denně po 1 kávové lžičce
máta se používá pouze krátkodobě kvůli dopadu na krevní obraz
mátu nesmí užívat citlivější jedinci či kojící ženy

Máta Peprná – další recepty a informace

Předchozí příspěvek Další příspěvek