Kostivalová mast

Blog post

Kostivalová mast stejně tak jako kostivalová tinktura pomáhá na zlomeniny, výrony, podvrtnutí a jiná zranění, urychluje hojení, eliminuje bolest a otoky.  Mast ocení proto především sportovci, ale i v běžné domácnosti najde své uplatnění. Kostivalová mast je praktickým pomocníkem na většinu běžných úrazů. 

Co budete potřebovat:

100 g očištěného, jemně nasekaného čerstvého kořene kostivalu
500 ml za studena lisovaného olivového oleje
50 g včelího vosku
dózy s víčkem

Jak na to:

Kostivalový kořen společně s olivovým olejem zahřívejte za stálého míchání po dobu 30 minut. Teplota by neměla přesáhnout 70 ºC. Získanou tekutinu přeceďte, vraťte do hrnce a přidejte k ní včelí vosk. Ten nechte kompletně rozpustit a na závěr tekutou mast rozlijte do malých dóz. Po vychladnutí je zavíčkujte a kostivalová mast je na světě. 

Kostivalovou mast lze také připravit delším prohříváním, které zajistí, že se z bylinky uvolní ještě více léčivých látek:

  1. den – 6 hodin prohřívání
  2. den – 4 hodiny prohřívání
  3. den – 2 hodiny prohřívání 

Užití:

Kostivalová mast napomáhá ústupu bolesti a otoku, lepšímu hojení ran, regeneruje tkáně, sliznice a okostnice.
Nanáší v tenké vrstvě na postižené místo.
Maximální trvanlivost domácího produktu je 1 rok.

Kostival lékařský – další recepty a informace

4.7/5 - (17 votes)
Předchozí příspěvek Další příspěvek