Čaj z vlaštovičníku

Blog post

Čaj z vlaštovičníku by měli užívat jen zkušení bylinkáři, kteří mají zkušenosti s lidovým léčitelstvím. Čaj z vlaštovičníku se užívá při dráždivém kašli, onemocnění jater, bolesti žlučníku a astmatických záchvatech. V lidovém léčitelství se vlaštovičník většinou přidává do čajových směsí, kde nepřesáhne 1/8 směsi. Vnitřně vlaštovičník užívejte ve velice malých dávkách a raději jeho užívání konzultujte s lékařem. Vždy mějte na paměti, že čerstvý vlaštovičník má výrazně větší účinky než sušený a že je vlaštovičník ve větším množství jedovatý.

Co budete potřebovat:

sušenou nať vlaštovičníku, která se sbírá hned při rozkvětu (duben/květen)

Jak na to:

1/2 lžičky natě vlaštovičníku spaříme 250 ml vroucí vody a necháme 10 minut louhovat. Poté scedíme a pijeme 2x denně. Vnitřně užívejte vlaštovičník nejdéle 4 týdny.

Užití:

dráždivý kašel
onemocnění jater a žlučníku
bolest žaludku
astmatické záchvaty

Vlaštovičník větší – další recepty a informace

Ohodnoťte prosím tento článek
Předchozí příspěvek Další příspěvek