Jitrocelový čaj na chřipku a nachlazení

Blog post

Jitrocelový čaj je ideálním nápojem v době chřipek, nachlazení, angín a to i pro děti, neboť nevyvolává žádné vedlejší účinky a látky v něm obsažené nejsou agresivní a dráždivé. Čaj z jitrocele je výborným pomocníkem při zánětech dutiny ústní, bolení v krku nebo aftech, lze použít také jako kloktadlo. 

Co budete potřebovat:

K přípravě jitrocelového čaje budete potřebovat sušené listy jitrocele (většího nebo kopinatého). Listy jitrocele obsahují nejvíce léčivých látek před rozkvětem, proto je sbírejte hned v prvních jarních měsících.

Jak na to:

Vrchovatou lžíci sušených listů jitrocele zalijeme 250 ml horké vody. Hrnek zakryjeme a necháme 15 minut odstát. Poté nálev scedíme a podle chuti přidáme med a dle chuti i citrón. 

Užití jitrocelového čaje:

Jitrocelový čaj se užívá při chorobách dýchacích cest, při zánětu ledvin, při střevních katarech, žaludečních křečích a proti průjmu.

Čaj podáváme 1-3 x denně

Jitrocel větší – další recepty a informace

Předchozí příspěvek Další příspěvek
Inline
Inline